Для тих, хто не в курсі: Pagani – унікальна компанія, що поєднує «олдскульні» навички створення суперкарів з новітніми технологіями та оригінальним дизайном. І коли здається, що компанія чергове перевершила себе, спеціалісти Pagani просто беруть й роблять новий шедевр. Ось як цього разу: так з’явився суперкар Pagani Huayra Codalunga, що своїм стилем наслідує моделі для перегонів 1960-х років.

Перш за все – видовженим кузовом, де було збільшено задню частину. При цьому мова не йшла про примітивне нарощування довжини. Навпаки – мова йде про виконання нового оригінального дизайну: поєднання еротичних вигинів, класичних круглих ліхтарів, титанової вихлопної системи з керамічним покриттям.

Цікаво? Але це були лише перші натяки. Якщо ж поглянути на деталі новітнього автомобіля, то голова й загалом піде обертом. Наприклад, суперкар Pagani Huayra Codalunga має чотири рухомі елементи для створення активної аеродинаміки – це особливість всіх автомобілів серії Huayra. Проте у виконанні Codalunga додані нові елементи зі світу авіації: колісні диски з APP Tech з надлегкого алюмінієвого сплаву. А як щодо 6-поршневих супортів на передніх гальмах діаметром 410 мм?

Або погляньте під капот: він приховує 6-літровий двигун V12 з двома турбінами, що буквально інтегровано всередину ажурної опорної конструкції. Справжній вулкан потужності – 840 к.с. та 1100 Нм крутного моменту. А партнером двигуна виступає роботизована 7-ступенева трансмісія Xtrac.

До речі, навіть важіль коробки став прикрасою дивовижного салону. Максимально незвичне, оригінальне, незабутнє поєднання плетеної шкіри на сидіннях та шліфованого алюмінію навкруги! Плюс примітні деталі з лакованого вуглепластику (можете не сумніватись – тут буде справжній вуглепластик) та прилади з блакитним підсвічуванням, що натякають на основний колір кузова.

Все, що ви могли уявити у своїх дитячих мріях про суперкар та його салон – все тут є! При цьому, ще й на додачу з 840-сильним двигуном…

До речі, розробка цього суперкару почалась ще у 2018 році – на замовлення одного з постійних клієнтів. Загалом планується виготовити лише п’ять автомобілів Pagani Huayra Codalunga, кожен з яких буде коштувати близько 7 млн євро. Проте, гадається, що всі вони вже продані. Тому, що у світі євро-купюр багато, а ось таких виняткових суперкарів – одиниці.