Одне з найбільш «гарячих» питань до електромобілів полягає у можливості (або неможливості) утилізації акумуляторів, після того, як вони втрачають більшу частину своєї місткості. З одного боку – використовувати їх в електромобілях більше недоцільно, оскільки падає важливий показник запасу ходу. З іншого боку – акумулятор ще цілком придатний для застосування у більш м’яких умовах експлуатації. Зазвичай мова йде про стаціонарні джерела накопичення енергії.

Проте ось ще один варіант: спільний проєкт Audi Nunam передбачає виробництво електричних возиків типу «рікша», що є традиційними для Індії.

Компанія Audi виступає постачальником акумуляторів, що вже відпрацювали своє «під капотом» (точніше, під кузовом) електромобілів e-tron. Своєю чергою, компанія Nunam використовує ці акумулятори для створення електричних возиків та навіть більше – для окремих автономних блоків живлення! Останні будуть накопичувати електроенергію, що видобувається з сонячних панелей, та зберігати її до моменту необхідності зарядки електро-«рікші». Якщо все спрацює як треба, то такі возики дозволять рухатись завдяки дешевій електричній енергії, при цьому не забруднюючи навколишнє середовище брудним вихлопом.

Та чи спрацює така ідея? Стане зрозуміло найближчим часом: тестові випробування проєкту Audi Nunam вже розпочато й вони триватимуть до 2023 року – коли, врешті решт, заплановано старт серійного виробництва таких возиків.