Китай заявив, що виявив сигнали від інопланетних цивілізацій, але потім видалив повідомлення про відкриття

Гігантський телескоп Sky Eye уряду Китаю, можливо, виявив ознаки інопланетних цивілізацій, згідно зі звітом підтримуваного державою видання Science and Technology Daily, проте після публікації звіт і повідомлення про відкриття були видалені, пише Bloomberg.

Вузькосмугові електромагнітні сигнали, виявлені найбільшим у світі радіотелескопом Sky Eye, відрізняються від попередніх, і команда продовжує їх досліджувати, йдеться у звіті з посиланням на Чжан Тоньцзе, головного вченого групи з пошуку позаземної цивілізації, яка була заснована Пекінським педагогічним університетом, Національною астрономічною обсерваторією Китайської академії наук і Каліфорнійським університетом в Берклі.

Незрозуміло, чому повідомлення було видалено з вебсайту Science and Technology Daily, офіційної газети міністерства науки та технологій Китаю, хоча новина вже почала отримала широкий розголос у соціальній мережі Weibo та була підхоплена іншими ЗМІ, у тому числі державними.

У вересні 2020 року Sky Eye, яка розташований в південно-західній провінції Гуйчжоу в Китаї та має діаметр 500 метрів, офіційно розпочав пошуки позаземного життя. Згідно зі звітом, команда виявила два набори підозрілих сигналів у 2020 році під час обробки даних, зібраних у 2019 році, і знайшла ще один підозрілий сигнал у 2022 році з даних спостережень за екзопланетами, заявляє Чжан.

Як повідомляється, Чжан сказав, що китайський Sky Eye надзвичайно чутливий в діапазоні низькочастотного радіо і відіграє вирішальну роль у пошуку інопланетних цивілізацій. Однак підозрілі сигнали можуть бути якоюсь радіоперешкодою і потребують подальшого розслідування, додав він.

Видання Science and Technology Daily не відповіло на запит журналістів щодо причин видалення інформації про відкриття.

Більше коментарів!