Наразі серед планшетів Apple може запропонувати чотири моделі: iPad, iPad mini, iPad Air та iPad Pro. Найпростіша та найдешевша з варіацій — iPad. Як стало відомо редакції видання 9to5Mac з власних джерел, саме ця модель має отримати значні оновлення.

Ціна «початкового» iPad стартує з $329, що робить ґаджет найдоступнішим з усього сімейства цих планшетів. І це остання актуальна модель планшета компанії, яка все ще використовує роз’єм Lightning для підключення аксесуарів та заряджання пристрою.

Видання повідомляє, що з наступною моделлю, кодова назва якої зазначається як J272, порт замінять на USB-C. Завдяки цьому планшету буде доступний сучасніший вибір зовнішніх пристроїв, адже Lightning все ще використовує стандарти USB 2.0, що помітно повільніше за можливості новіших USB-C.

Звісно, це не єдине оновлення, яке буде у наступника. Дисплей Retina матиме таку ж роздільну здатність, як в iPad Air. Зараз в iPad встановлено матрицю діагоналлю 10,2 дюйма з роздільною здатністю 2160×1620 пікселів, а в iPad Air — 10,9 дюйма з 2360×1640 пікселів. В обох випадках їх щільність складає 264 ppi. 

Тож не виключено, що розмір екрана нового iPad також зміниться. Правда, до цього додають, що у всіх інших характеристиках, як-от охоплення кольорів (в iPad це sRGB, тоді як в інших вже DCI-P3), дисплей в iPad все одно буде простішим за інші. Точної інформації щодо оновлення дизайну поки що немає, але цілком можливо, що разом з розміром екрана, корпус також зазнає змін та буде ближчим до інших представників планшетів Apple.

Без оновлень продуктивності теж не обійдеться. Новий iPad буде оснащено процесором A14, який на 30% потужніший за актуальний для цієї моделі A13. Також це подарує планшету підтримку 5G, бо найдешевший iPad досі може працювати максимум з LTE.

Коли саме чекати на ці та інші оновлення в планшетах компанії, зараз точно не кажуть. Очікується, що цього року iPad ще не раз пригадають на презентаціях, а «початковий» iPad раніше отримував оновлення на осінньому дебюті нових iPhone.