У заяві китайського антимонопольного регулятора йдеться про те, що Zhejiang Geely Holding через своє дочірнє підприємство Hubei Xingji Shidai Technology планує придбати 79% Meizu. Обидві компанії підтверджують, що підписали угоду, але ще обговорюють деякі деталі, поки регулятори підтвердять придбання.

Про це повідомляє Reuters.

Сума угоди не розголошується. Справи у Meizu останнім часом йшли не найкращим чином, що важко було сказати про її конкурентів з Xiaomi, Oppo та Vivo. І тут компанією зацікавилася Geely. Xingji Shidai запущено головою Geely Еріком Лі (Eric Li). 

План — вийти на ринок смартфонів до 2023 року та продати 3 мільйони пристроїв. У проєкт закладено $1,55 млрд та планується виручити таку ж суму за рік. 

У коментарі Reuters щодо угоди в Geely сказали, що існує «тісний зв’язок у технологіях» між салонами автомобілів та смартфонами. Також серед інших виробників авто у компанії Geely є долі в компаніях Volvo, Polestar та Lotus. Будемо сподіватися, що з придбанням Meizu компанія не зупиниться на просто випуску смартфонів, а й знайде нові цікаві рішення в інтеграції з авто.