Криптовалютна біржа Coinbase скорочує майже п’яту частину штату через обвал її акцій і падіння цін на криптовалюти. Звільняють 18% від майже 5 000 постійних співробітників, що складе близько 1100 осіб. Про це Coinbase повідомила у листі, який отримали працівники, пише CNBC. 

Гендиректор Браян Армстронг вказав на можливу рецесію і потребу підвищувати ефективність Coinbase. Він також зауважив, що компанія зросла надто швидко під час високої популярності криптовалют. 

«Схоже, що ми входимо у рецесію після 10+ років економічного буму. Рецесія може призвести до нової “крипто-зими” і може тривати довгий період. Хоча економіку або ринки складно передбачити, ми завжди готуємось до найгіршого і можемо провести бізнес крізь будь-які умови», – говорить Армстронг.   

Спершу Coinbase зупинила набір співробітників. Двома тижнями пізніше, компанія заявила, що продовжує такий стан на осяжне майбутнє. За словами гендиректора, витрати на персонал стали надто високими. 

Новина про скорочення штату з’явилась на тлі падіння акцій Coinbase. Цьогоріч вони впали на 79% і на 85% від рекордного максимуму.