Займатися кіберфлешингом – розсиланням небажаних сексуальних фото – скоро може стати нелегально у США. Пейтон Іхеме з Bumble просуває закон, який каратиме такі дії штрафом, пише NY Times. 

Bumble – додаток для знайомств, у якому жінка має зробити перший крок. Пейтон Іхеме, займається у Bumble питаннями з державної політики обох Америк. Вона прийшла на цю посаду після служби у розвідці США та консультування Білого Дому з питань науки та техніки. 

Згідно зі словами Іхеме, для багатьох кіберфлешинг став ще однією ціною за існування в інтернеті. Найчастіше її платять жінки. Інша експертка з цифрової безпеки вважає, що кіберфлешинг стає частиною зусиль, які витісняють з інтернету жінок та інші маргіналізовані групи, і змушують їх почуватися не в безпеці. 

Пейтон Іхеме з Bumble говорить, що цифрові простори подібні до публічних, і для поведінки у них повинні діяти схожі правила. Особливо вразливими в інтернеті стають ті, хто звик проводити в ньому час із дитинства. Водночас технологічні компанії не повинні використовувати законодавство проти кіберфлешингу як можливість зняти з себе відповідальність. 

Наприклад, Bumble поєднує політичну роботу з іншими методами. У додатку використовують штучний інтелект, який визначає та розмиває непристойні фото. Того, хто надіслав їх без згоди, можна заблокувати.

Компанія також співпрацює з владою американських штатів для просування законів, які захищатимуть від кіберфлешингу. У штаті Вірджинія вже прийняли закон, за яким жертва непристойного фото може отримати відшкодування у $500.

Згідно з опитуванням Pew Research Center, близько третини жінок у Сполучених Штатах віком до 35 років зазнали домагань в інтернеті. Опитування YouGov у Британії показало, що 40% міленіалок отримували непрохані фотографії чоловічих геніталій. 

Для дівчат у віці від 12 до 18 років ця частка ще вище. Три чверті опитаних дівчат говорять, що отримували непристойні фотографії від чоловіків. Більшість назвала їх небажаними.