За словами аналітика Мін-Чі Куо, наступна модель смартфона від Apple врешті-решт отримає систему автофокусування. Наразі iPhone 13 використовує систему з 5 лінз та фіксованим фокусом, а в iPhone 14 фронтальна камера міститиме 6 лінз з можливістю автоматичного наведення фокусування.

Про це інсайдер повідомив у своєму твіттері з лінком на допис у Medium:

«Фронтальна камера iPhone 14 ​​поліпшиться автоматичним фокусуванням (у порівнянні з наявним фіксованим фокусом), що значно покращить продуктивність селфі та відео. Критичні оновлення апаратного забезпечення включають додавання VCM (Voice Coil Motor) та оновлення до об’єктива з 6-ма лінзами (у порівнянні з теперішніми 5-ма)».

Також він зазначив, які дві компанії будуть постачальниками складових. Apple зазвичай залишає поза кадром виробників, у яких замовляє окремі компоненти своїх продуктів.

«[Gemius] є основним постачальником 6-елементних об’єктивів, середня ціна яких приблизно на 20% вища за 5-елементні, — пише Куо. — Виробник модулів камер Cowell, який входить до групи Luxshare ICT, може виграти від інтеграції VCM, адже саме Luxshare ICT і є постачальником таких моторів для фронтальних камер».

Нагадаємо, що до виходу нової моделі iPhone ще є декілька місяців, зазвичай презентація проходить восени. До того часу буде ще багато різних подробиць про наступні смартфони від Apple.