На днях було презентовано оновлений автомобіль Nissan Altima 2023 модельного року. Це версія для ринку США. Однак враховуючи популярність «американців» в Україні, можна сподіватись, що навіть океан не зупинить наших автофанатів. Тим більше коли мова йде про такого красеня!

Адже перед нами середньорозмірний седан, що виконаний у сучасному стилі Nissan. При цьому актуальний фейсліфт моделі подарував нову передню частину, обов’язкові LED-фари для всіх комплектацій (раніше були тільки в максимальних), нові 17- або 19-дюймові колісні диски. Та навіщо розповідати – краще погляньте на світлини!

Особливо варто відзначити модифікацію SR, що отримала чорне матове забарвлення решітки радіатора та декор у спортивному стилі. А ще SR-версія також вирізняється в салоні: наприклад, контрастним подвійним червоно-сріблястим прострочуванням та сидіннями з розвиненою боковою підтримкою.

Серед інших змін інтер’єру – величезний широкоформатний 12,3-дюймовий дисплей, бездротове заряджання та бездротове підключення смартфона. Плюс аудіосистема BOSE на дев’ять динаміків та система активного пригнічення шумів.

Вже цікаво, правда? А якщо ми додамо, що автомобіль Nissan Altima може мати не тільки передній привод, але також і повний? При цьому атмосферний 2,5-літровий 4-циліндровий бензиновий мотор пропонує потужність 182 к.с. (повний привод) або 188 к.с. (передній привод). Якщо цього мало, то альтернативою виступає 2-літровий турбодвигун VC-Turbo на 248 «коней», що доступний тільки з переднім приводом.

Зате знову відзначилась SR-версія. По-перше, вона має власне налаштування підвіски – більш спортивне, ніж зазвичай для моделі Nissan Altima. По-друге, автомобілі у виконанні SR отримують підкермові перемикачі для ручного керування «автоматом» Xtronic (стандартно для всіх версій Nissan Altima).

Ось так наче «звичайний седан» виявляється геть незвичайним та сповненим приємних дрібниць. При цьому він буде коштувати адекватних грошей: наприклад, зараз прайс на актуальну модель Nissan Altima починається від $25 тис. в США – це вже з 2,5-літровим мотором, «автоматом», системою автогальмування та ін.. А ви б хотіли побачити такого красеня в Україні?