Компанія Dell оновила свою популярну модель ноутбука XPS 13, зробивши його ще тоншим та легшим. Новий Dell XPS 13 використовує 9-ватні процесори Intel 12-го покоління, тоді як торішня модель була оснащена 15-ватними чіпами 11-го покоління. За словами Dell, новий процесор також може працювати у режимі 12 Вт, що має забезпечити високу продуктивність, але з більшою енергоефективністю.

Dell представила оновлений XPS 13

На момент запуску Dell пропонує два варіанти 10-ядерних процесорів Intel i5-1230U або i7-1250U з графікою Iris Xe, варіанти оперативної пам’яті LPDDR5 8 ГБ, 16 ГБ або 32 ГБ і SSD накопичувачі розміром 256 ГБ, 512 ГБ або 1 ТБ.

Dell представила оновлений XPS 13
Попередня версія Dell XPS 13 у порівнянні з новою

Dell також вдалося створити материнську плату, яка в 1,8 раза менша за торішню модель. Примітно, що це також найкомпактніша материнська плата, яку коли-небудь створювала компанія. Нова платформа настільки ефективна, що їй потрібен лише один вентилятор для охолодження всієї системи.

Dell представила оновлений XPS 13

Dell каже, що вентилятор може бути більш шумним ніж в попередній версії, проте коли працює на повній потужності, а для типового використання має бути тихішим. Зменшення материнської плати, крім можливості розсіювати більше тепла, надало Dell більше внутрішнього простору в корпусі для установки більших динаміків, а також більшої батареї, яка має забезпечити до 12 годин роботи.

Dell представила оновлений XPS 13

Що стосується дисплеїв, то нова модель не отримає версії з OLED-дисплеєм, Dell XPS 13 пропонується з IPS-екраном InfinityEdge зі співвідношенням сторін 16:10, та можливістю вибрати сенсорну панель 4K UHD+ (3840 x 2400 точок) або FHD+ (1920 x 1200 точок) у сенсорній або звичайній конфігурації. За даними Dell, дисплей забезпечує 100% покриття кольорового простору sRGB та 90% DCI-P3.

Dell представила оновлений XPS 13

Окрім того, платформа ноутбука включає підтримку безпровідних модулів WiFi 6E та Bluetooth 5.1.

Вебкамера Dell XPS 13 також була оновлена, розділяючи інфрачервоний і RGB-датчик таким чином, щоб, за словами компанії, користувач мав кращий вигляд при слабкому освітленні, і хоча Dell нарешті поставила камеру в потрібне місце над екраном, вона все ще має роздільність 720p.

Dell представила оновлений XPS 13

Ця модель також додає технологію Dell ExpressSign-In, яка використовує датчик наближення в поєднанні з вебкамерою для розпізнавання обличчя Windows Hello, щоб визначити, коли користувач знаходиться перед ноутбуком. Це дозволяє автоматично ввійти в систему, а також блокувати її, коли користувач відходить від ноутбука.

Dell представила оновлений XPS 13

Клавіатура XPS 13 оточена таким же тонованим металом, що й зовнішня частина корпусу — більше немає вуглецевого волокна чи скла. І, на жаль, ноутбук також втратив роз’єм для навушників. У коробці є перехідник USB-C на 3,5 мм, але він також займе один із двох портів USB-C.

Ноутбук має товщину 13,9 мм і важить всього 1,17 кг в порівнянні з 14,80 мм і 1,19 кг в його попередника. Новий XPS 13 вже доступний в США та Канаді, починаючи з $999 з Windows 11 або $949 за версію для розробників з Ubuntu 20.04.