Погляньте уважно на автомобіль FIAT Doblo – нічого не нагадує? Ну звичайно, це ж черговий «клон» автомобілів Citroen Berlingo, Peugeot Rifter, Peugeot Partner, Opel Combo, Toyota ProAce City… Так, досить! Отже, це просто чергове втілення вже відомої моделі-фургона: вантажна або пасажирська версія, зсувні бокові дверцята, 5- або 7-місний салон, довжина 4,4 або 4,75 м.

Технічна частина також відома. Цікавішою є поява електричної версії, що пропонує акумулятор на 50 кВт⋅год (до 280 км WLTP) та електромотор потужністю 100 кВт (136 к.с.) з крутним моментом 260 Нм. Цікаво, що пасажирська версія FIAT Doblo буде пропонуватись тільки з електроприводом та отримає додаткову літеру «Е» до своєї назви. А ось вантажні версії нового фургону FIAT Doblo також будуть доступні з бензиновими або дизельними двигунами та МКПШ або АКПШ.

Фактично всі відмінності FIAT – лише у оформленні передньої частини кузова, а також власних логотипах ззовні та в салоні. Адже загалом передня панель не змінилась відносно інших «родичів»: окремо-встановлений сенсорний дисплей, 2-поверхове відділення «бардачок», помітний центральний виступ під важіль МКПШ або селектор-перемикач «автомату».

Решта деталей салону вже знайомі: три окремі сидіння позаду та кріплення IsoFix, зсувні дверцята можуть запропонувати скло, що опускається. Максимальні версії отримають 2-зоний клімат-контроль й проєкційний дисплей. Опція – дах з прозорими секціями та додатковими поличками.

Тобто: все, як у «французів». Навіть місце виробництва – на заводі Stellantis в Іспанії. Ось така вона, сучасна автомобільна глобалізація.