Китай успішно продовжує свою космічну місію. У неділю 5 червня троє тайконавтів (в мандаринській мові tàikōng – космос) прибули на «Тяньхе» – базовий модуль китайської космічної станції «Тяньгун». Тут вони пробудуть пів року і допоможуть підготувати станцію до прибуття ще двох модулів, які її довершать.  

Космічний корабель «Шеньчжоу-14» з китайськими астронавтами на борту вилетів з космодрому в пустелі Гобі в суботу о 10:44 за місцевим часом. Він пристикувався до «Тяньхе» о 17:42 за місцевим часом. До його команди ввійшли Чень Дун, Цай Сючже та Лю Ян – перша в історії китайська астронавтка. Вона вперше побувала у космосі ще у 2012 році під час місії «Шеньчжоу-9».

За 6 місяців на орбіті тайконавти мають кілька разів вийти у відкритий космос і підготувати станцію до прибуття двох лабораторних модулів. Один з них – «Веньтян» – планують запустити вже наступного місяця. Інший – «Меньтян» – прибуде до станції в жовтні. 

Відомо, що два модулі мають приєднатися до «Тяньхе» з протилежних сторін і сформувати космічну станцію Т-форми. Вона буде меншою за МКС. 

Китай планує добудувати станцію до кінця цього року. Тоді ж нинішня команда планує зустріти на ній екіпаж космічного корабля «Шеньчжоу-15». Це означатиме, що на станції вперше будуть жити 6 осіб.