Stellantis визнав себе винним у шахрайстві, що стосувалось викидів дизельних двигунів його виробництва. Щоб завершити багаторічне розслідування міністерства юстиції США з цього приводу, компанія погодилась виплатити штраф у $300 мільйонів. 

Транснаціональну корпорацію, до якої належать 18 брендів авто, звинувачували у порушенні Закону про чисте повітря. Стверджувалось, що виготовлені автомобілі не відповідають вимогам щодо викидів – і компанія про це знає. За даними міністерства юстиції США, виробник встановив нелегальне програмне забезпечення, яке обманювало державні тести. 

Компанія програмувала свої автомобілі, щоб під час тестування вони утворювали менше викидів, ніж у звичайному режимі. Це стосується близько 100 000 автівок, проданих у США з 2014 до 2016 роки. В тому числі позашляховиків і пікапів Jeep та Ram. 

У результаті, Stellantis не лише сплатить штраф, а й зобов’язується звітувати про дотримання закону у межах трирічного випробувального терміну. Також троє співробітників компанії потраплять під суд у результаті обвинувачень. 

Нагадаємо, корпорація Stellantis утворилась у 2021 році від злиття Fiat Chrysler Automobiles та материнської компанії Peugeot – PSA Group. До неї належать такі бренди, як Chrysler, Citroën, Dodge, Fiat, Jeep, Maserati, Opel, Peugeot, Ram та інші.