Стрімкий розвиток Web3 породив багато складних бізнес-моделей на основі токенів. Вони обіцяють заробіток за гру в ігри, ходіння пішки, а тепер і секс. Саме останнім варіантом скористався криптостартап SEXN. Він збирається переконати людей, що модель «кохайся-і-заробляй» не лише функціонально можлива, а й прибуткова. 

Для заробітку SEXN збирається використовувати набір NFT, біометричних моніторів і додатків.  Так само як у стандарті «грай-і-заробляй», користувачі спершу мають придбати багаторівневі NFT, які згодом дозволять їм заробляти токени. Перед тим, як займатися сексом, користувачі мають запустити таймер на телефоні – та почати заробляти Sex Orgasm Token ($SOT). Його планують запустити цього тижня. 

Подібно до «грай-і-заробляй», кількість отриманих коштів залежить від того, скільки зусиль для цього доклали учасники. У випадку з SEXN, зусилля кількісно оцінюватимуть за допомогою біометричних датчиків, які з’єднуються з додатком. Для цього може послужити розумний годинник, фітнес-браслет або телефон. За словами організаторів, відрізняти секс від іншої аеробної активності на кшталт бігу їм допоможе GPS. При цьому також відрізнятимуться серцебиття та дихання.

Стартап уже продає NFT на власному ринку – десятки мультяшних презервативів і вібраторів, які коштують близько $259 за штуку. Для заробітку криптовалюти пропонується кілька моделей. Кожна з них дозволить отримувати токени з різною швидкістю та потребуватиме різної комбінації NFT.

Усього передбачено чотири режими – коїтус, мастурбація, садизм і мазохізм та супер-режим. Перші два є найпростішими для заробітку та найбільш зрозумілими. Щоб скористатись третім режимом, потрібно буде пройти «професійний вступний іспит». Останній, супер-режим, розроблений для секс-марафонів. 

Поки не зрозуміло, чи буде стартап успішним. Інвестори попереджають одне одного про його надзвичайну ризиковість. Проєкт має нечітку дорожню карту та заскладну систему заробітку. На початок 2022 року було заплановано тестування носимих пристроїв. У майбутньому вони мають під’єднуватись до додатка, який ще не запустили.