До Всесвітньої конференції розробників Apple залишається кілька днів, тож виникає все більше чуток і джерел інформації про майбутні плани компанії. Посилаючись на інсайдерів, Bloomberg повідомляє, що планшети iPad можуть скоро стати ближчими до ноутбуків, ніж до смартфонів. 

Зараз iPad дозволяє відкривати два вікна програм поруч на екрані, і ще одне – у Slide Over. Це працює, однак вимагає акуратного налаштування. Також зараз не очевидно, як рухати програми та змінювати їх розташування. За словами інсайдерів, в iPadOS 16 розширять цей інтерфейс. 

«iPadOS 16 матиме оновлений мультизадачний інтерфейс, з яким буде простіше переглядати відкриті програми та перемикатися між завданнями. Також ОС дозволить змінювати розмір вікон та запропонує нові способи працювати з кількома додатками одночасно», – йдеться у повідомленні. 

Екрани iPad уже майже розміром з ноутбук, а багато моделей мають чип М1 – той самий, що й в останніх комп’ютерах Mac. Тому цілком імовірно, що на планшеті можна буде виводити більш як три вікна додатків одночасно. 

Серед продуктів компанії, iPad здебільшого був ближчим до смартфонів, ніж до комп’ютерів. Однак за останні роки він став потужнішим і функціональнішим, а Apple інвестувала в аксесуари, такі, як клавіатура Magic Keyboard. Стає зрозуміло, що планшет вже скоріше нагадує MacBook – тож компанія вдосконалює ПЗ відповідно до цього напрямку.