Розвиток сучасних авто дуже помітний в останні роки. Вже важко уявити собі нову машину без великого сенсорного дисплея, різних датчиків та різноманітних «розумних» функцій. Але частіше за все інтерфейси та графіку, якими займаються автобренди, важко пов’язати зі словом «сучасні».

Тому окремі виробники авто почали співпрацювати з компаніями, які ми більше звикли бачити в контексті комп’ютерів та ігор. Одним з таких прикладів є Mercedes, де підтримкою роботи мультимедійних систем зараз займається NVIDIA. Ще одним виробником, який пішов на смілий експеримент, стане Volvo, яка нещодавно почала переходити на використання Android в нових автівках, а на цей раз розпочинає співпрацю з Epic Games, яка допоможе розробити фотореалістичні інтерфейси на Unreal Engine.

У заяві Volvo йдеться про те, що спеціалісти Epic зможуть допомогти над розробкою нової платформи, яка покращить human-machine interface. Це важливий елемент для поліпшення користувацького досвіду. І тут надії автовиробника лягають на Unreal Engine.

«Ця технологія дає нам можливість створювати чутливі та дійсно високоякісні візуальні елементи, з якими ми можемо грати та накладати інформацію, створювати реалістичні відображення, коли це необхідно — все в такому дусі. Отже, це справді створення нового покоління HMI для наших клієнтів», — сказав Томас Стовічек (Thomas Stovicek), керівник відділу взаємодії з користувачами Volvo.

Тож на Unreal Engine буде побудовано графіка та анімації, відображення навігації, інформація щодо стану батареї, та все інше. Також інтерфейс буде збирати данні з усіх наявних датчиків (камери, радари, лідари тощо) та надавати водію цю інформацію не «перевантажуючи» його, адже Volvo в першу чергу піклується про безпеку.

Звісно, Epic Games також зацікавленні у такій співпраці. Це не перший виробник авто, з яким компанія розпочинає роботу, трохи раніше вона поєднала зусилля з General Motors для роботи над Hummer EV.

Керівник лабораторії Epic Games в Детройті Хайко Венцель (Heiko Wenczel) додав, що з сучасним забезпеченням автомобілів, їх значно цікавіше визнавати ще однією платформою для взаємодії HMI. Ігрові технології можуть значно поліпшити цей досвід.

Наразі ані Volvo, ані Epic не діляться інформацією щодо строків та моделей авто, у яких можна буде побачити нові спільні розробки.