Вперше за весь час Apple перемістить частину виробництва iPad з Китаю до В’єтнаму. Причиною стали карантинні обмеження у Китаї – жорсткі локдауни у Шанхаї та поблизу призвели до місячних перебоїв у ланцюгах постачання. Про це повідомляє Nikkei Asia. 

Побудувати виробничі лінії у В’єтнамі допомогла китайська BYD – один з провідних виробників iPad. Незабаром тут почнеться робота над невеликою партією планшетів. Американська компанія давно збиралась перенести частину виробництва iPad за межі Китаю, однак несподіваний сплеск захворюваності на COVID-19 у В’єтнамі відклав ці плани на кілька місяців. 

iPad стане другою великою лінійкою продуктів Apple, які вироблятимуть у В’єтнамі. Раніше компанія вирішила перенести сюди виробництво серії навушників AirPods. Такі кроки не лише допомагають Apple диверсифікувати ланцюги постачання, а й вказують на те, як зростає важливість В’єтнаму для виробника. 

Щоб захиститись від можливих перебоїв у майбутньому, Apple також попросила у своїх постачальників додаткові партії компонентів – друкованих плат, механічних та електронних деталей. Особливо це стосується тих, хто розташований у Шанхаї та поблизу. Крім того, компанія просить швидко забезпечити постачання деяких мікросхем, пов’язаних із живленням, для нових iPhone.