Без зайвого розголосу компанія Microsoft випустила оновлення свого найдешевшого лептопа Surface Laptop Go. Цього разу модель не зазнала значних змін у зовнішності, але покращало її наповнення. Але через це лептоп подорожчав на $50.

Тепер конкурент хромбуків від Microsoft оснастили новішим процесором 11-го покоління Intel Core i5-1135G7, йому покращили роботу охолодження та вебкамеру (оскільки її роздільна здатність так і залишилася 720p, можна припустити, що мова йде про обробку зображення). Базова модель отримала 4 ГБ оперативної пам’яті, а накопичувач у ній відтепер стартує зі 128 ГБ, що й стало приводом для підняття ціни.

Компанія Microsoft оновила свій найдоступніший лептоп Surface Laptop Go 2

Серед інших змін є помітне збільшення часу роботи від батареї (41 Вт•год), який тепер складає 13,5 годин, що на дві години довше за показник попередньої моделі. Вибір кольорів побільшав, куди додали опцію Sage («Шавлія»), залишивши Platinum, Ice Blue та Sandstone. Також зазначаються конструктивні зміни, де більше елементів легше замінити, що має полегшити ремонт у разі якихось проблем.

Окрім кольору, зовнішніх змін практично немає. Лептоп отримав все такий сенсорний дисплей діагоналлю 12,4 дюйма з роздільною здатністю 1536×1024 пікселів та співвідношенням сторін 3:2. Розмір корпусу при цьому складає 278,2×206,2×15.7 мм, а вага — 1,12 кг. Набір роз’ємів все ще невеликий: по одному USB-A та USB-C, 3,5 мм Jack та пропрієтарний порт для зарядки. Під’єднатися до мережі можна за допомогою Wi-Fi 6, а для бездротових аксесуарів є Bluetooth 5,1. А у кнопці увімкнення є сканер відбитків пальців.

Компанія Microsoft оновила свій найдоступніший лептоп Surface Laptop Go 2

На сайті компанії вже доступне передзамовлення. Ціна базової конфігурації складає $599.