«Ingenuity» («Винахідливість») продовжує розширювати межі своїх можливостей на поверхні Марсу. Дрон-розвідник від NASA, що досліджує Червону планету разом із ровером «Perseverance», побив рекорд тривалості та швидкості польоту. 

Космічна агенція виклала відео, де гелікоптер літає зі швидкістю 12 миль на годину (близько 20 км/год) протягом 2 хвилин 42 секунд. При цьому він пролетів приблизно 705 метрів, фільмуючи брижі піску та скельні поля на поверхні Марсу. Прискорене відео його польоту можна подивитись за 35 секунд.

Можна побачити, що на відео немає початку та кінця польоту. Річ у тому, що навігаційна камера дрона вимикається на висоті близько метра над поверхнею планети, щоб пил не пошкодив систему. Автономний дрон отримує план польоту від координаторів з Землі, однак використовує камеру, лазерний далекомір та інерційний блок вимірювання, щоб адаптуватись до реальних умов. 

Рекордний політ став 25-м в історії «Ingenuity». Відтоді він провів ще три, а зараз готується до наступної, 29-ї експедиції. Він вилетить вперше після короткої перерви на початку травня, коли вчені на деякий час утратили зв’язок із гелікоптером.