У Твіттері виклали скриншот листа Ілона Маска до керівників у Tesla, в якому він вимагає від них повернутися до офісу. Як відомо, пандемія нового коронавірусу змусила компанії переводити персонал на віддалену роботу і багатьом людям подобається працювати з дому, не витрачаючи час та гроші на дорогу. Тому для компаній є проблемою повернення співробітників до офісів, для її розв’язання вони звертаються до гібридної моделі, коли працівники відвідують робоче місце в офісі у певні дні або за потребою. Проте не у випадку Tesla, принаймні поки що для керівників.

Ілон Маск до керівників у Tesla: ходіть в офіс або звільняйтеся

В опублікованому листі Ілон Маск вимагає від старшого менеджменту своєї компанії проводити в офісі мінімум 40 годин на тиждень, тобто по 8 годин за 5 робочих днів. Складно сказати, чи розповсюдиться це правило на всіх співробітників Tesla, компанія поки що це ніяк не коментує. Проте на питання у Твіттері “чи є додаткові коментарі для людей, які вважають вихід на роботу застарілою концепцією?”, Ілон Маск відповів: “Вони повинні удавати, що працюють десь в іншому місці”.

У своєму листі Ілон Маск пише:

“Будь-хто з охочих працювати віддалено має бути в офісі мінімум (і я маю на увазі “мінімум”) 40 годин на тиждень або залишити Tesla. Це менше, ніж ми вимагаємо від робітників на фабриці.

Якщо є особи, які вносять особливо винятковий внесок і для яких це неможливо, я буду напряму розглядати та затверджувати ці винятки.

Понад це, “офіс” має бути основним офісом Tesla, а не віддаленим відділенням офісу не пов’язаним з виконанням обов’язків, для прикладу, коли ви відповідаєте за персонал фабрики у Фрімонті, але маєте офіс в іншому штаті”.

Тож можна зробити висновок, що в Tesla не будуть пробувати вдаватися до гібридних моделей, а скоріше поступово повертатимуть співробітників в офіси, починаючи з керівників.