Одразу кілька новин з Південної Кореї говорять, що Samsung Display збирається повністю згорнути виробництво усіх LCD-панелей для телевізорів вже у червні — про це розповіли, зокрема, такі видання як Korea Times та Korea Herald, що посилаються на власні джерела в галузі.

За їх словами, Samsung Display планувала відмовитися від власного виробництва LCD-панелей ще наприкінці 2020 р., проте тоді рішення було відкладене на прохання її найбільшого клієнта Samsung Electronics – через епідемію COVID-19, яка призвела до різкого зростання цін на такі панелі. Зараз же її продукція має конкурувати з дешевшими аналогами китайських виробників, тому прибуток у цьому сегменті вже не такий привабливий.

Тож відтепер Samsung Display зосередиться на панелях QD (Quantum Dot) та OLED, а співробітники, що були задіяні на виробництві LCD, перейдуть на QD-направлення. Скоріш за все, мається на увазі завод у місті Асан (Південна провінція Чхунхон), на якому дотепер виготовлялися бюджетні панелі компанії.

Що стосується Samsung Electronics, компанія вже почала замовляти LCD-панелі для своїх бюджетних моделей у китайських та тайванських виробників, як-то AUO, CSoT та BOE.