Rakuten Viber повідомив про нові функції в каналах: коментарі до публікацій, планування постів та приховані списки учасників. У каналах блогери та бренди мають можливість ділитися новинами, залучати нову аудиторію та вивчати її інтереси. Загалом, створити власний канал може будь-який користувач Viber.

Що нового у каналах у Viber:

  • Коментарі: тепер підписники можуть обмінюватися думками та вести обговорення з іншими учасниками каналу. Коментарі вмикаються та вимикаються на розсуд адміністрації каналу;
  • Планування публікацій: тепер в авторів є можливість планувати майбутні пости заздалегідь. Для цього при публікації посту треба затиснути кнопку відправки та обрати потрібний час;
  • Прихований список учасників каналу: ця функція дозволяє користувачам зберігати конфіденційність. Список учасників каналу буде доступний лише адмінам і суперадмінам, а користувачі бачитимуть лише загальну кількість учасників.

Перетворити спільноту на канал адміністрація каналу зможе за допомогою спеціального бота: https://chats.viber.com/community2channel. Перехід на канал працює в один бік, після переходу канал буде неможливо перетворити назад на спільноту. Усі попередні дописи залишаться доступними, а учасники спільноти стануть учасниками каналу.

Одночасно із запуском цих нових функцій Rakuten Viber підписав Кодекс поведінки ЄС щодо протидії незаконній мові ворожнечі в інтернеті (The EU Code of conduct on countering illegal hate speech online). Viber тепер буде відстежувати, аналізувати та видаляти публічні ворожнечі висловлювання у каналах на своїй платформі. Для цього компанія співпрацюватиме з Генеральним директоратом Європейської комісії у справах юстиції та захисту прав споживачів та з мережею спеціалізованих неурядових організацій.

Якщо на каналі з’являтиметься агресивний або принизливий контент, користувачі або одна з організацій-учасників зможуть позначити пост як неприйнятний, і невдовзі команда модераторів Viber перегляне його. Viber розглядатиме такі повідомлення протягом 24 годин, передбачених Кодексом.