Компактний, стильний, електричний – всі ці терміни зазвичай взаємозаперечні. Проте новий електромобіль Electric MOKE доводить, що їх можна поєднати, та ще й у досить оригінальній формі.

Адже перед нами спадкоємець автомобіля Mini Moke, який з’явився у 1960-х роках та був побудований на основі класичного хетчбека Mini. Спочатку модель Moke створювалась для військових, проте автомобіль не зміг повністю задовольнити їх вимоги. Однак втрачати вже майже готову модель ніхто не бажав – то ж, зрештою Moni Moke пішов «на гражданку»: автомобіль для розваг, гольф-кар, пляжне багі.

Оригінальний автомобіль вироблявся до 1980-х рр.. (й навіть до початку 1990-х, якщо додати ліцензійні копії), а «нова історія» моделі почалась у 2018 році. Саме тоді дебютував автомобіль MOKE новоствореної компанії MOKE International: бензиновий двигун, механічна або автоматична трансмісія, відкритий кузов у класичному стилі, сидіння з водотривким покриттям. Плюс величезні можливості персоналізації: 13 кольорів кузова, безліч аксесуарів. Тобто – нове втілення вже відомої ідеї «фан-кару».

Згодом саме на основі цього автомобілю й було розроблено електромобіль Electric MOKE: перша інформація з’явилась наприкінці 2021 року, а нещодавно компанія повідомила про початок виробництва та продажів моделі. Отже: тут збережені розміри (довжина 3,2 м) та форма кузова. Електродвигун потужністю 33 кВт (45 к.с.) обертає задні колеса і дозволяє набирати швидкість 100 км/г, а тягового акумулятора вистачає на дистанцію пробігу до 144 км. Вага електромобіля складає 800 кг, кліренс сягає 18 см.

Так, показники не вражають. Але ж який оригінал! Можна обрати не тільки колір кузова, але й відтінок даху та навіть забарвлення решітки радіатора. Звісно ж, не безплатно – заявлений цінник для Великобританії стартує від 29 150 фунтів, а різноманітні аксесуари його суттєво збільшують. Проте можна не сумніватись, що покупці знайдуться!