На IMDb з’явилась сторінка римейку класичної дитячої казки про Вінні-Пуха. Однак цього разу історія вийде у вигляді фільму жахів – і має всі шанси шокувати глядачів. 

За інформацією на сайті, фільм знаходиться на етапі постпродакшн. Сценаристом та режисером заявлений Рис Фрейк-Вотелфірд, а в ролях можна буде побачити Ембер Дойг-Торн, Марію Тейлор та Деніела Скотта. 

На сторінці попереджають, що майбутній фільм вийде у жанрі горор і є «жахаючим переказом відомої легенди про Вінні-Пуха». Також тут опублікували кілька кадрів з майбутнього фільму. 

Чому на римейк наважились лише зараз?

Мабуть, раніше у кіноіндустрії теж виникали ідеї переробити стару казку про Вінні-Пуха у зовсім неочікуваний спосіб. Однак це було неможливо з юридичних причин. 

Права на історію про Вінні-Пуха належали студії Disney, яка отримувала коштом бренду величезний прибуток. Лише 2021 року популярний ведмідь приніс їй $80,3 мільярда, зрівнявшись у дохідності з Мікі Маусом. 

Проте відповідно до закону США про авторське право, з 1 січня 2022 року можна перевидавати й адаптувати історії, створені до 1926 року. При цьому більше не потрібно платити правовласникам та навіть питати їх дозволу – твори стають суспільним надбанням. 

Оскільки перші історії про Вінні-Пуха створювались до 1926 року, тепер будь-хто може використовувати сюжет, діалоги та персонажів, а також супровідні малюнки Е. Х. Шепарда, що проілюстрував оригінальне видання. Це право не стосується хіба персонажа Тигри – він з’явився у творах про Вінні-Пуха у 1928 році. 

Загалом 2022 рік став досить щедрим на відомі історії, що стають суспільним надбанням. Окрім Вінні-Пуха від авторських прав «звільняється» історія про Бембі від Фелікса Зальтена, а також дебютні романи Ернеста Хемінгуея та Вільяма Фолкнера.