Є ще місце для «автомобіля мрії»: доведено новим спайдером Maserati MC20 Cielo. В той час, коли автовиробники змагаються у створенні незрозумілого дизайну, італійці на диво презентують класичний суперкар у виконанні з відкритим дахом. Справжній «автомобіль мрії» для хлопчаків-підлітків та великих дядь!

Адже, по-перше, перед нами суперкар Maserati MC20: монокок з вуглепластику, бензиновий бі-турбо двигун V6 3.0 потужністю 630 «коней», 8-ступеневий «робот», задній привод. По-друге, перед нами відкрита версія автомобіля, що отримала власну назву – Maserati MC20 Cielo (перекладається як «небо»). Окрім зрізаного даху, автомобіль також вирізняється власним кольором Acquamarina (тільки для Maserati MC20 Cielo) та новими колісними дисками (згодом будуть доступні також і для купе Maserati MC20). Тож вийшов справді гарний та оригінальний дизайн!

Звісно, коли мова йде про відкритий автомобіль, то максимум уваги привертає його дах. Отже, спайдер Maserati MC20 Cielo використовує жорсткий дах, що може складатись/розкладатись приблизно за 12 секунд. Звичайно, змінились задні стійки даху та кришка капота (нагадаємо, що тут двигун встановлено позаду).

Проте ось що незвично – так це використання напівпрозорого скла даху. Воно виконане за технологією PDLC та може затемнюватись або просвітлюватись в залежності від налаштувань й проходження електричного струму. Таким чином, навіть у закритому положенні даху, власник може налаштувати прозорість скла та отримати ефект відкритого автомобіля.

Встановлення такого даху та його механізму складання/розкладання призвело до збільшення ваги автомобілі Maserati MC20 Cielo приблизно на 60 кг відносного купе Maserati MC20. Проте, з урахуванням високої потужності, це мало впливає на динамічні якості: прискорення 0-100 км/г – приблизно за 3 секунди, максимальна швидкість – понад 320 км/г!

Серед інших змін, що дебютували разом з відкритою версією Maserati MC20 Cielo, варто відзначити оновлений салон. І мова зараз не про пару 10-дюймових дисплеїв, а про блакитні кнопки на кермі та перемикач режимів руху, що прикрашений фірмовим тризубом. Що ж, бренд Maserati завжди жартома називали «справжнім українцем»!

Автомобілі вже скоро будуть доступні для замовлення і придбання. Після чого серія Maserati MC20 зробить новий поворот – згодом очікуємо на появу електричної версії.