Щоправда, лише ті, що були завантажені з офіційного магазину. У Microsoft Store має з’явитися можливість автоматичного встановлення своїх програм на новому ПК з Windows 11 — це полегшить “міграцію” користувача на нову систему, тому що досі в такому випадку це доводиться робити вручну для кожної програми з вашої бібліотеки.

Microsoft збирається розпочати тестування нової функції у рамках програми Windows Insider — про це повідомив генеральний менеджер Microsoft Store Джорджіо Сардо (Giorgio Sardo). Поміж іншого, на його думку, це допоможе розробникам програмного забезпечення “зберегти” своїх користувачів, які після апгрейду комп’ютера можуть “забути” перевстановити їх софт (щоправда, в такому випадку виникає логічне питання щодо того, чи так необхідна була та чи інша програма, якщо користувач про неї забув…).

У Windows 11 стане легше відновлювати програми на новому ПК

Безумовно, це дуже важлива функція, яка має бути в будь-якому системному магазині додатків (і дуже дивно, що у Microsoft її досі не було), проте дійсно корисною вона стане лише тоді, коли пересічний користувач Windows 11 буде встановлювати переважну більшість своїх програм саме з Microsoft Store, а не “поштучно” з сайтів їх розробників, як це відбувається зараз.

Крім відновлення програм, Джорджіо Сардо також розповів про інші нові функції, які мають з’явитися у Windows 11 незабаром — наприклад, системний пошук в меню “Пуск” також буде шукати у Microsoft Store, а розробники отримають новий інструмент Microsoft Store Ads.

У Windows 11 стане легше відновлювати програми на новому ПК