Минулого тижня Державна служба України з надзвичайних ситуацій випустила застосунок «Розмінування України». За його допомогою можна повідомити про будь-які знайдені вибухонебезпечні предмети.

«За допомогою застосунку можна повідомити про знайдений підозрілий предмет, зробити його фото, позначити його координати, зробити відео. Буквально за пару днів роботи, ми вже маємо 125 заявок, 76 із них із Київської області», — розповів у прямому ефірі всеукраїнського телемарафону заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін.

Новий додаток дозволяє швидко та зручно повідомити в ДСНС про місцезнаходження вибухівки, додати фото та коментар. Додатково у застосунку на мапі зображена кількість знайдених ВНП та каталог, у якому можна дізнатися, як вони виглядають, ознайомитися з характеристиками та правилами поводження у випадку виявлення подібного.

ДСНС України випустила застосунок «Розмінування України» для повідомлення про вибухонебезпечні предмети. Відомий пес Патрон став його маскотом

Пізніше додаток буде оновлюватися та доповниться функціями сповіщень щодо небезпечних зон, інтерактивнішою картою, рекомендаціями щодо можливих дій при виявленні ВНП та іншим.

Завантажити застосунок можна на смартфони з iOS та Android.

Ну і звісно, маскотом застосунку став відомий пес Патрон, який допомагає саперам з розмінуванням українських земель. Саме його зображено на логотипі та в інтерфейсі додатка.

Також нагадаємо, що раніше на сайті ДСНС Україні з’явилася мапа замінованих і небезпечних ділянок.