GSC Game World нібито відновила роботу над розробкою гри S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl після того, як повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило студію призупинити роботу. 2 березня київський розробник оголосив, що призупиняє розробку, щоб допомогти своїм співробітникам та їхнім родинам пережити конфлікт.

За повідомленнями чеських ЗМІ, того ж місяця студія перенесла офіс до Праги. Проте жодних підтверджень тому, що українські співробітники до нього переїхали немає, адже згідно з законом про воєнний стан українські чоловіки віком від 18 до 60 років не можуть покидати територію країни, за виключенням декількох винятків.

Про відновлення гри стало відомо зі спільноти S.T.A.L.K.E.R. 2 у Discord, повідомляє Engadget. Відповідаючи на запитання на запитання одного із членів спільноти, чи відновилася розробка, співробітник GSC Game World написав, що «вона триває». Сама студія поки що офіційно не коментувала цю інформацію.

Після затримки на початку року GSC Game World заявила, що випустить S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl 8 грудня. Це оголошення було розповсюджене ще до того, як вторгнення Росії змінило плани студії та змусило призупинити розробку. Нова дата релізу поки що не відома. З початком війни студія також змінила назву гри, замість російського написання Chernobyl тепер використовується українське — Chornobyl.