Більшість флагманських та найцікавіших смартфонів вже встигли отримати процесори Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1. Здебільшого користувачі на них не скаржилися та не було гучних випадків проявів якихось проблем. Але ж залишатися на місці виробник чипів не збирається, тому довго чекати на оновлену версію Snapdragon 8 Gen 1 з індексом «+» всередині назви не довелося. 

В Qualcomm не вдавалися в подробиці, звідки саме походять покращення, а на папері такі є. Компанія заявляє про кращу стабільність нового чипа, тож при сильних навантаженнях він має менше тротлити. Частина відповідальності за це, звісно, лягає на конкретного виробника, адже саме йому потрібно врахувати всі нюанси охолодження.

Компанія Qualcomm анонсувала Snapdragon 8+ Gen 1 для тих, кому не вистачає теперішнього процесора

До того ж виробник звернув увагу на кращу (до 30%) енергоефективність ЦП та графіки, поряд із 20-відсотковим покращенням енергозбереження при виконанні AI-задач. Це знову-таки, не означає обов’язкове збільшення автономної роботи, хоча до списку переваг входить зменшена на 15% загальна витрата «палива», що можна буде конвертувати у додаткову «майже годину» гри, або 50 хвилин перебування у стрічках соціальних мереж. І це при додаткових 10% швидкості роботи окремо і процесора, і відео.

Тож скоріше за все це буде процесор для нових ігрових смартфонів, а оновлення флагманів дочекається наступного покоління (Gen 2), якщо раптом не станеться нової напівпровідникової чи «хто-знає-якої-ще» кризи.

Компанія Qualcomm анонсувала Snapdragon 8+ Gen 1 для тих, кому не вистачає теперішнього процесора

Також в «молодшій» лінійці процесорів Snapdragon має з’явитися Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1. Він на 20% випередить графічну продуктивність попередника та опанує декілька навичок «старшої» моделі (на кшталт Adreno Frame Motion Engine, яка має робити зображення плавнішим шляхом інтерполяції кадрів).