З 23 травня 2022 року «Нова пошта» змінює тарифи на доставку та вводить ряд спрощень у тарифах та послугах для клієнтів. Для початку компанія зменшує на 10 грн доставку посилок у поштомат, послуга коштуватиме 50 грн. За фіксованою ціною можна буде відправляти документи та посилки незалежно від географії доставки. У поштомат «Нова пошта» можна відправити посилки вагою до 20 кг.

Окрім того, компанія зменшує вагові градації у тарифі на доставку по Україні. Замість 7 вагових категорій посилок вводяться 3 тарифи за вагою:

  1. мала (до 2 кг) — 60 грн. Якщо клієнт відправляє одяг, то при його відправці безплатно отримає пакети на 0,5 кг, 1 кг або 2 кг;
  2. середня (до 10 кг) — 80 грн;
  3. велика (до 30 кг) — 120 грн.

Тепер у тариф також включена оціночна вартість для посилок до 500 гривень, тож додатково вона нараховуватися не буде. Для відправлень вартістю понад 500 грн оціночна вартість, як і раніше, буде рахуватися як 0,5% від вартості відправлення.

Вартість доплати за доставку посилок у села (по Україні) становитиме 20 грн.

Відправка документів у фірмовому конверті у відділення складатиме 45 гривень.

Якщо клієнт відправляє декілька посилок за однією експрес-накладною, то доставка кожної з них збільшиться на 10 грн. Посилка з максимальною вагою – за базовим тарифом по Україні, решта – за зниженим:

  • до 2 кг – 20 грн;
  • до 10 кг – 40 грн;
  • до 30 кг – 80 грн.

Також був спрощений тариф на доставку вантажів:

1. Раніше клієнти сплачували за доставку вантажів за 30 кг по базовому тарифу доставки по України та додатково за кожен кг понад 30 кг.

Відтепер клієнт буде сплачувати тариф, який формується наступним чином: загальна вага вантажу (у кг) помножується на вартість 1 кг, яка залежить від зони доставки (дальності кінцевого населеного пункту).

2. Компанія скасовує розрахунок вартості доставки вантажів за параметрами або крайніми точками пакування відправлення.

Тепер вартість за доставку буде нараховуватися виключно з урахуванням фактичної та об’ємної ваги самого вантажу та, як і раніше, за аренду пакувальних матеріалів для перевезення вантажу (флет-бокс, палетні борти). Наприклад, якщо ви відправлятимете електродвигун вагою 34 кг та об’ємною вагою 18 кг у палетному борті по місту Львів, то ви сплатите 140 гривень:

– за доставку 34×3 (вартість за 1 кг доставки по місту) – загальна сума складатиме 102 грн;
– за оренду палетного борту – 60 грн.

Компанія також оновила послуги зберігання палет, вантажів, шин та дисків. Збільшується кількість безплатних днів зберігання для палет із 2 до 3 календарних днів, не враховуючи день прибуття. Для вантажів, автошин і автодисків кількість днів зберігання скорочуватиметься з 7 до 3, не враховуючи день прибуття, через обмежену площу відділень та велику кількість відправлень цього виду.