Багатостраждальний космічний корабель Boeing CST-100 Starliner, випробування якого затягнулися вже більше ніж на 2 роки, відправився 19 травня 2022 р. у другий безпілотний тестовий політ до МКС. Але з кораблем знову не все добре.

Місія Boeing Orbital Flight Test 2 (Boe-OFT 2) стартувала зі стартового майданчика №41 Бази ВПС США на мисі Канаверал на ракеті Atlas V. Це перший політ Starliner після частково вдалої місії Boe-OFT, під час якої корабель не зміг дістатися МКС внаслідок некоректної роботи програмного забезпечення. Цього разу корабель прямує до МКС, але теж з пригодами.

Під час корекції орбіти два з чотирьох задіяних двигунів не змогли відпрацювати коректно, тож автоматика задіяла інші двигуни. На думку керівників місії, це не вплине на виконання завдання, тому що CST-100 Starliner має 12 маневрових двигунів, тож завдання можна перекинути на запасні. Але осад залишився.

Місія Boe-OFT 2 має тривати 6 днів. Капсула завантажена 245 кг корисних вантажів для МКС, які імітують масу астронавтів у наступних пілотованих місіях. На МКС Starliner розвантажать, а як імітатори маси завантажать відпрацьовані кисневі балони.

Стиковка з МКС запланована на ніч з п’ятниці на суботу. А посадка Starliner відбудеться на полігоні Вайт-Сандс у Нью-Мексико 25 травня 2022 р. На відміну від SpaceX Crew Dragon, корабель Boeing приземляється, а не приводнюється.