Користувачі Wear OS нарешті зможуть використовувати YouTube Music, щоб стрімити улюблені хіти через Wi-Fi та LTE прямо з годинника. Також можна буде додати застосунок як віджет для швидкого доступу до плейлистів або пошуку музики. 

У повідомленні Google йдеться про те, що через додаток користувачі отримають доступ до 80 мільйонів пісень. Окрім стрімінгу музики без реклами, застосунок підтримує функцію Smart Downloads від Google, яка автоматично оновлює пісні, завантажені на годинник Wear OS, коли він під’єднаний до Wi-Fi. Однак усе це доступно лише підписникам YouTube Music Premium, а мобільний стрімінг не працює на iOS та Wear OS 2.

Додаток Wear OS YouTube Music був довгоочікуваним, оскільки у 2020 році Google закрила свій Google Play Music – єдину можливість для стрімінгу музики на Wear OS. Хоча користувачі могли переносити свої плейлисти на YouTube Music, готового доступного додатка YouTube Music для Wear OS не існувало. 

Це залишило користувачам Wear OS мало альтернатив, якщо вони хотіли слухати музику офлайн. Незабаром Google погіршив ситуацію, поставивши створення додатку YouTube Music для Apple Watch у пріоритет. 

YouTube Music не працював на Wear OS аж поки Samsung не випустив лінійку Galaxy Watch 4 минулого літа. Спочатку це був ексклюзив Wear OS 3. Приблизно за місяць Google випустив додаток для годинників Wear OS 2 на чипах Qualcomm Snapdragon 4100. Однак і він обмежувався прослуховуванням офлайн. Останнє оновлення дозволило Google завершити цей ланцюжок, зробивши YouTube Music повноцінним додатком для роботи із розумними годинниками.