Російський офіс Google планує подати заяву про банкрутство, оскільки більше не може платити підрядникам і співробітникам. Спікер компанії повідомив, що через попередній арешт банківських рахунків владою, Google не може продовжувати роботу в країні, пише The Wall Street Journal.

«Арешт російськими органами влади банківського рахунку Google у Росії зробив неможливим функціонування нашого російського офісу. В тому числі, працевлаштування та оплату російських співробітників, оплату постачальникам, а також виконання інших фінансових зобов’язань», – сказав представник Google. 

Компанія вже зупинила більшість комерційних операцій в Росії. В тому числі всю рекламу, після того, як цензура в країні звинуватила YouTube у поширенні дезінформації та розпалюванні протестів. 

Заплановане банкрутство підрозділу підкреслює погіршення стосунків Росії із західними технологічними компаніями після вторгнення. У березні Росія заблокувала доступ до Facebook, після того, як компанія відмовилась припинити фактчекінг матеріалів від російських державних медіа, що регулярно поширювали фейки та пропаганду про вторгнення. 

Попри банкрутство підрозділу, в Росії надалі залишаються доступними такі безплатні сервіси, як пошук, YouTube, Gmail, Карти, і можливість завантажувати безплатні додатки в Google Play.