Чеська студія Amanita Design, відома своїми незвичайно милими та чудернацькими іграми, анонсувала новий проєкт – Phonopolis.

Це знову адвентюра, але цього разу паперова і не така казкова, як попередні проєкти Amanita. Ба більше, Phonopolis піднімає дуже складні питання тоталітаризму та пропаганди, а у прес-релізі автори взагалі цитують «1984» Джорджа Орвелла.

«Все щезло в тумані. Минуле стерто, те, що було стерто – забуто, брехня стала правдою». Джордж Орвелл, 1984.

Phonopolis буде досліджувати авторитарний режим, а також вплив конструктивізму, футуризму та супрематизму на суспільство, та їх використання як інструмента пропаганди. До речі, концепт-арт та графіка гри безумовно створювалися під впливом авангардного мистецтва 1910-1930-х років.

Музику для Phonopolis пише той самий Томаш Дворак, що був композитором Machinarium, Samorost та Pilgrims. На відміну від інших ігор Amanita Design, у Phonopolis історія буде розказана голосом оповідача, а не лише вигаданою несправжньою мовою та графічними елементами.

Нова гра розробляється для багатьох платформ, а ось якої-небудь дати релізу в Phonopolis ще нема. Але є сторінка Steam, тож ви можете додати гру до списку побажань.