Декілька днів тому Уряд оприлюднив нові граничні ціни на бензин та дизельне пальне, а вчора ввечері взагалі скасував регулювання цінників. Кабінет міністрів України вирішив тимчасово відмовитися від такої ідеї, щоб дати змогу «наситити ринок необхідним ресурсом».

Про це в ефірі національного телемарафону повідомила перша віцепрем’єрка-міністерка економіки Юлія Свириденко, повідомляє НВ Бізнес.

У нас [оперативного штабу] була тривала дискусія з операторами ринку, і за підсумками сьогоднішнього засідання було прийнято домовленість, що ми з боку держави призупинимо цінове регулювання, щоб оператори ринку могли наситити ринок необхідним ресурсом. Щоб вони могли весь доступний ресурс на європейському чи навіть не європейському ринку транспортувати в Україну.

На думку Свириденко це дозволить вже найближчими тижнями скоротити черги на АЗС. При цьому Уряд очікує, що ціни на бензин не будуть перевищувати 52 гривні за літр, а ДП — 58 гривень. Також оперативний штаб буде щодобово відстежувати ситуацію на ринку та запровадить санкції у разі зловживання ситуацією операторами.

«[Після повномасштабного вторгнення Росії] ми втратили 97% попередніх логістичних каналів і за цей час змогли перебудувати нові логістичні шляхи… Ми повністю логістично перебудувалися, щоб наповнити ринок України паливом, і плануємо великі системні закупівлі з боку національного оператора, щоб також мати левередж на ринку палива» — додала Свириденко.