Компанія ASUS у рамках свого ігрового бренду ROG (Republic of Gamers) анонсувала оновлені ноутбуки в лінійках ROG Strix і ROG Flow, серії нових сумок та одягу ROG Slash, а також гру від першої особи, доступної в межах платформи ROG Citadel XV.

ROG Strix SCAR 17 Special Edition — потужніша версія звичайного ROG Strix SCAR з більш продуктивними комплектуючими. Для охолодження процесора Intel Core i9-12950HX з TDP 65 Вт та відеокарти до NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Laptop, 16 ГБ GDDR6 з максимальним TDP 175 Вт використовується спеціальна випарна камера з ексклюзивним для ноутбуків ROG рідким металом Conductonaut Extreme.

17,3-дюймовий IPS-дисплей може бути Full HD 360 Гц (100% sRGB) або QHD 240 Гц (100% DCI-P3) – в обох випадках час реакції 3 мс і наявна підтримка адаптивної частоти. Оперативної пам’яті може бути до 64 ГБ DDR5 4800 МГц, накопичувачі – PCIe 4.0 в масиві RAID 0 ємністю до 4 ТБ.

Корпус ROG Strix SCAR 17 Special Edition має оригінальне оформлення у стилі «кіберпанк». Виробник використав невидиме чорнило, нанесене безпосередньо на металевий корпус: за умов звичайного освітлення це покриття створює матову текстуру з металевим відблиском, а у світлі УФ-ліхтарика чорнило стає зелено-блакитним і демонструє підказки для гри SCAR Runner.

ROG Flow X16 – це тонкий і легкий 16-дюймовий ноутбук-трансформер, що працює на основі процесора AMD Ryzen 9 6900HS і відеокарти NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti для ноутбуків і підтримує підключення зовнішніх відеокарт сімейства XG Mobile. Flow X16 також оснащений сенсорним 16-дюймовим дисплеєм ROG Nebula HDR на базі QHD-панелі з мінісвітлодіодним підсвічуванням, частотою оновлення 165 Гц, піковою яскравістю 1100 кд/м² і колірним охопленням 100% DCI-P3.

Разом з новими ноутбуками ASUS також представила ігрові аксесуари ROG Slash — сумки Crossbody Bag, Hip Bag та Protective Laptop Bag, рюкзак ROG Slash Backpack і кепки Cobra Buckle Cap і Bucket Hat.

ASUS представляє новинки в ігровій лінійці Republic of Gamers

І остання новинка — гра SCAR Runner, розширення для гри ROG Citadel XV, гра-паркур від першої особи, що розповідає історію персонажа, який змагається з часом, щоб відновити важливу інформацію. Саме ця гра пов’язана с дизайном ROG Strix SCAR 17 Special Edition у вигляді “невидимих” підказок на корпусі ноутбука. Запуск SCAR Runner супроводжує кампанія з розіграшу призів на суму понад $20 тис., серед яких ноутбук Strix SCAR 17 SE та аксесуари ROG Slash. Акція триватиме з 17 травня до 30 червня 2022 року, повну інформацію про кампанію можна знайти тут.