Bohemia Interactive випустила в дочасному доступі у Steam нову частину свого тактичного шутера – Arma Reforger. Хоча вона й подається як окрема гра (у Steam вона коштує 399 грн), це скоріше “перший погляд” та заразом тестовий полігон для повноцінного продовження серії — Arma 4.

Arma Reforger розробляється на новому рушії Enfusion, на якому потім базуватиметься Arma 4, і розробник планує тестувати на ній нові рішення та надати ентузіастам можливість познайомитися з новими технологіями.

Дочасний доступ Arma Reforger планується протягом одного року, на старті у грі представлена одна мапа, два режими — мережевий Conflict та редактор сценаріїв Game Master, і власна майстерня для модифікацій (де вже є офіційний мод з додатковим режимом – Capture and Hold). Так, гра не має однокористувацького режиму, лише мультиплеєр, проте вже є можливість створення модів — здається, Bohemia Interactive таким чином додатково бажає мати значну кількість користувацького контенту одразу на релізі Arma 4.

Доступна мапа — вигаданий острів Еверон у Північному морі площею 51 кв. км, на якому розгорталися події Operation Flashpoint/ArmA: Cold War Assault. Відтворений на новому рушії Enfusion, острів буде добре знайомий усім фанатам оригінальної гри, але з осучасненою графікою.

Крім ПК, Arma Reforger планується до релізу на консолях Xbox Series X|S, причому моди будуть доступні й на консолях також. Дата релізу Arma 4 наразі не повідомляється.