США та Європейський союз об’єднуються, щоб запобігти «перегонам субсидій», які виникають через спроби збільшити виробництво дефіцитних напівпровідників. Про це заявив високопосадовець з адміністрації Байдена, пише Reuters

Спільний крок оприлюднять на другому засіданні Ради США та ЄС з торгівлі та технологій (TTC), яке пройде у неділю та понеділок в Парижі.

Замість перегонів субсидій, Вашингтон і Брюссель хочуть спонукати до інвестицій у виробництво чипів. Вони робитимуть це скоординовано. Посадовець також розповів, що на зустрічі анонсують систему раннього попередження, яка допоможе виявляти та усувати збої у ланцюгах постачання. 

Нагадаємо, постійна нестача мікросхем призвела до порушень в автомобільній та електротехнічній промисловості. Через це деякі компанії мусили скоротити виробництво. 

Засідання Ради очолять держсекретар США Ентоні Блінкен, міністерка торгівлі Джина Раймондо та торговельна радниця Кетрін Тай. Також у зустрічі візьмуть участь Європейський комісар з питань торгівлі Валдіс Домбровскіс та Європейська комісарка з питань конкуренції Маргрете Вестагер. 

Окрім обговорення чипів, на засіданні збираються оголосити нову схему співпраці, спрямовану на боротьбу з дезінформацією в інтернеті – зокрема, через неправдиві заяви Росії щодо вторгнення в Україну.