Французький виробник автомобілів Renault продав свою мажоритарну частку компанії «Автоваз» російському інституту. Як повідомляється, сума угоди склала всього один рубль з шестирічним правом викупу. При цьому французи залишили за собою можливість у будь-який момент повернутися. 

У понеділок найбільш прихильний до Росії виробник продав свою частку «Автовазу», яка складала 67,69% акцій, російському Центральному науково-дослідному автомобільному та автомоторному інституту «НАМІ». Таким чином, усі акції Renault Russia опинились у власності Москви. 

Пакет акцій продали за символічний рубль. При цьому минулого року виробник оцінив свої російські активи у $2.29 мільярди. 

Мер Москви заявив, що завод Renault у місті переорієнтують на виробництво автомобілів «Москвич», щоб зберегти 45 000 робочих місць. Зі свого боку генеральний директор Renault вважає, що такий крок зберіг працездатність групи та її здатність повернутися до Росії в іншому контексті. Він чітко висловив своє бажання відновити роботу з Москвою, коли війна в Україні завершиться.