Google та Samsung разом створюють Health Connect – платформу та API, що дадуть розробникам інструменти для синхронізації даних про здоров’я між додатками та гаджетами на Android. Це допоможе користувачам краще контролювати дані про здоров’я та фітнес на кількох різних платформах. 

Після згоди користувача, розробники зможуть зібрати дані про його здоров’я у зашифрованому центрі на його пристрої. Google обіцяє повний контроль над тим, яким типом даних і з якими додатками людина буде ділитися. Якщо певний тип даних (наприклад, кількість кроків) збирає не один додаток, користувач зможе поділитися ними з іншим, власноруч обраним додатком. 

Health Connect підтримує понад 50 видів даних у кількох категоріях. У тому числі активність, параметри тіла, відстеження циклу, харчування, сну та інших життєво важливих показників. 

«Ми працюємо з Google та іншими партнерами, щоб реалізувати всі переваги і потенціал Health Connect. Я радий підтвердити, що Samsung Health також впровадить Health Connect у кінці цього року. З дозволу користувачів, розробники зможуть збирати й використовувати у своїх додатках точні й оптимізовані дані, виміряні на Galaxy Watch для Samsung Health», – говорить виконавчий віце-президент Samsung.

Зараз Health Connect доступний у відкритій бета-версії для всіх розробників Android. Окрім Samsung, у програмі раннього доступу Google співпрацює з розробниками MyFitnessPal, Leap Fitness, and Withings. Власні продукти компанії Google Fit та Fitbit також матимуть підтримку Health Connect.