З початком війни в Україні були вимкнені камери автоматичної фіксації порушень ПДР та багато інших сервісів, пов’язаних з транспортними засобами. Тепер все повертається до звичайного режиму роботи, зокрема в «Дії» знову є водійські посвідчення та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів.

А з понеділка у 20 містах країни запрацює система автоматичної фіксації порушень правил. Про це повідомив заступник начальника департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Система автоматичної фіксації вже відмінно себе зарекомендувала та довела свою ефективність до війни. Й наразі готова повернутись до роботи.

З 16 травня на автомобільних дорогах міст Київ, Біла Церква, Вінниця, Кривий Ріг, Суми, Житомир, Хуст, Мукачево, Івано-Франківськ, Полтава, Тернопіль, Хмельницький, Кропивницький, Одеса, Кременчук, Черкаси, Чернівці, Чернігів, Луцьк, Львів та Київської, Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Одеської, Полтавської, Рівненської областей запрацюють прилади фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі.

Повний перелік працюючих камер Олексій додав у коментарях до свого допису у Facebook.

Додатково заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін зауважив, що інформація, яку фіксують камери, надійно захищена.

З початку широкомасштабної агресії рф проти України жоден реєстр чи база даних, якою володіє МВС або підконтрольні йому центральні органи виконавчої влади, жоден документ не потрапив до рук ворога. Всі камери автоматичної фіксації порушень ПДР так само працюють в режимі, що забезпечує конфіденційність передачі даних.