На початку агресії Російської Федерації 24 лютого 2022 року проїзд у метро та наземному громадському транспорті у Києві зробили безкоштовним для евакуації мешканців із міста. Поїздки на транспортних картах були збережені, а QR-квитки — «заморожені».

16 травня 2022 р. електронна система оплати проїзду у громадському транспорті у столиці відновить роботу, тобто пасажири знову сплачуватимуть за послуги. Міський застосунок «Київ Цифровий» для Android та iOS відновлює сервіси QR-квитків і транспортних карт, щоб користувачі могли придбати поїздки заздалегідь.

  • Користувачі, які мали поїздки на транспортних картах, зможуть переглянути їх у застосунку. Якщо з 24 лютого карту валідували у транспорті, поїздки могли помилково списатися. Вони автоматично повернуться на карти протягом місяця.
  • Користувачі, які мали проїзні на березень придбані у лютому, автоматично 16 травня отримають у застосунку проїзні на червень.
  • Користувачі, які станом на 24 лютого мали дійсні QR-квитки, отримають нові квитки у застосунку. Термін дії квитків повністю відновиться — на 15 днів. Якщо ви не в місті, то зможете поділитися квитками з друзями або родичами, як і раніше.

Вже зараз у «Києві Цифровому» можна переглянути історію ваших подорожей на транспортній карті та згадати улюблені маршрути затишного мирного часу, що неодмінно повернеться.