Американський актор Річард Гір виставив на аукціон свій раритетний кабріолет Jaguar XK8 1999 року випуску. Виручені кошти він передасть на допомогу українцям, постраждалим від війни. 

Авто з’явилось на аукціоні Bring a Trailer – майданчику, де продають вінтажні та класичні автомобілі. Річард Гір придбав кабріолет новим у вересні 1999 року, і з того часу авто перебувало з ним у Нью-Йорку. На сторінці аукціону відзначають ідеальний стан автомобіля – він має пробіг у 30 тисяч миль і не потрапляв у аварії. 

Виручені від продажу кошти порівну розподілять між World Central Kitchen та Open Arms Ukraine. Обидві організації є неприбутковими, вони піклуються про українців, постраждалих внаслідок війни. 

cabrio car

Що ж до автомобіля, то він має колір антрацитової перлини та оснащений м’яким відкидним верхом. Серцем кабріолета є 4-літровий двигун V8, потужністю 290 кінських сил. За розкішний вигляд всередині відповідає шкіряний салон і дерев’яне оздоблення панелі приладів, керма та дверей. За зручність – автоматичний клімат-контроль, сидіння з підігрівом, стереосистема та інша електроніка. 

Задньопривідний Jaguar XK8 має 5-ступінчасту автоматичну коробку передач. Він продається на заводських 17-дюймових дисках, виглядає новим і має всі шанси зібрати немалі кошти для допомоги українцям. 

Аукціон триватиме ще 5 днів.