Як повідомляє ПриватБанк, українці отримують повідомлення та запрошення із посиланням на фейковий бот «Дія», щоб буцімто отримати державну допомогу вимушеним переселенцям. Вже звідти користувачів переманюють на фішингові ресурси нібито ПриватБанку та сервісу «Приват24», де ошуканий користувач і залишить дані своєї карти.

ПриватБанк вже співпрацює з кіберполіцією та спільними зусиллями вони працюють над подоланням проблеми з шахраями. Але втрачати пильність не варто у будь-якому випадку, адже нещодавно Департамент кіберполіції повідомляв про схожий випадок із незаконним заволодінням інформації про серійні номери водійських посвідчень громадян.

«ПриватБанк чергового разу нагадує клієнтам про те, що інформація про державні виплати та порядок отримання допомоги розміщена виключно на офіційних сайтах держслужб та банку, а подачу заявки на допомогу можна зробити лише через відповідні адмінцентри та застосунок “Дія”. Державні служби та ПриватБанк не користуються для інформування людей чи нарахування допомоги приватними телеграм-ботами чи каналами» — коментують у ПриватБанку.

Про будь-які підозрілі повідомлення, листи тощо варто одразу повідомити у підтримку банку (іншого сервісу чи установи), або звернутися до кіберполіції.