Санкції змушують росіян шукати обхідні шляхи для виробництва військової техніки. Через блокування продажів західних технологій Росія починає використовувати в танках чіпи від холодильників і посудомийних машин. Про це повідомила міністерка торгівлі США Джина Раймондо, пише The Washington Post

«Ми маємо повідомлення від українців – коли вони знаходять російську військову техніку, то вона заповнена напівпровідниками, які вони (росіяни) вийняли з посудомийок і холодильників», – розповіла міністерка, посилаючись на нещодавню зустріч з українським прем’єром.  

Анекдот із напівпровідниками надійшов від українських посадовців. Вони розповіли секретарю, що у захоплених російських танках були знайдені деталі холодильників, а також комерційного та промислового обладнання, які, схоже, мають компенсувати інші недоступні компоненти.

Раймондо також зауважила, двом російським виробникам танків довелося призупинити виробництво через брак компонентів. Згідно з повідомленнями, робота Уралвагонзавода та Челябінського тракторного заводу нині стала на паузу. 

Експорт американських технологій до Росії зменшився на 70% після введення санкцій у кінці лютого. Понад 30 інших держав так само припинили експорт, в тому числі й до Білорусі. Метою було урізати здатність Росії продовжувати війну. 

Кількість постачання із США до Росії зменшилась на 85% у порівнянні з таким само періодом минулого року. В тому числі скоротилось постачання підсанкційних товарів — напівпровідників, телекомунікаційного обладнання, лазерів, авіоніки та морських технологій.