Bitcoin продовжив втрачати в ціні та опустився нижче $27 000 через розпродаж криптовалют інвесторами. Ціна на Bitcoin впала на 8,67% до $26 848,20 у четвер згідно із Coin Metrics. Ethereum впав більше, ніж на 13% до $1 832,33. 

Криптовалюти обвалились разом з акціями після того, як Бюро статистики праці США повідомило про ріст споживчих цін у квітні на 8,3%. 

Це було більше, ніж очікували економісти – і налякало інвесторів, які почали уникати ризикованих активів, в тому числі й криптовалюти. Як і раніше, крипта сильно корелює з фондовим індексом S&P 500, а нещодавно і з Nasdaq Composite.

«Криптовалютний ринок наразі лишається під певним тиском. ФРС продовжує зростати, тому акції продовжують падати, а разом з ними знижуються і криптовалюти. Загалом це викликає багато страху на ринку», – говорить Майкл Рінко, венчурний партнер AscendEx. 

Bitcoin вже вдруге падає нижче $29 000 на цьому тижні. Аналітики назвали рівень у $30 000 ключовим для найбільшої криптовалюти та зауважили, що вона може знижуватись навіть більше, якщо на ньому не втримається.