Кросовер Range Rover Sport третьої генерації представлено офіційно. Нова модель наслідує свого попередника: схожий дизайн кузова, прямі лінії, масивна задня частина. Навіть деталі схожі – лише зверніть увагу на декоративні решітки в передніх крилах.

Водночас інші елементи помітно відрізняються: вузькі фари (до речі, матричні світлодіодні) роблять новий Range Rover Sport схожим на модель Velar. А оформлення задньої частини з чорною глянсовою вставкою та ліхтарям, що заходять на кришку багажника, нагадує вже про «великий» Range Rover. Згадування останнього тут не просто так, адже новий Range Rover Sport суттєво зріс у розмірах: загальна довжина сягає 4,95 м, ширина дорівнює 1,82 м, а 3-метрова колісна база взагалі ідентична до старшої моделі.

Схожі трансформації відбулись в салоні: пізнаваний загальний стиль та помітні відмінності в деталях. Наприклад, передня панель як і раніше має горизонтальну орієнтацію та вузькі дефлектори вентиляції. Проте центральна консоль значно відрізняється – фактично вона складається з двох елементів: великого сенсорного дисплея та потужного тунелю з органами керування. Зверніть увагу, що під ним знайшлося місце для невеличкої ніші під дрібні речі.

Традиційно для преміального автомобіля, кросовер Range Rover Sport має декілька варіантів оформлення салону: починаючи від різноманітних тканин – й завершуючи коштовною натуральною шкірою. Проте знову зверніть увагу на деталі: ось наче розкішні сидіння приємного коричневого кольору, ось «обнімаючи» підголівники. Проте не все так просто: адже в останніх приховані додаткові динаміки аудіосистеми, яка загалом налічує 29 джерел звуку. Все, аби забезпечити максимальний рівень комфорту для вибагливого клієнта!

Цікаво: якщо оновлення зовнішності та салону проходило під гаслом «еволюція», то технічні інновації відбулись під гаслом «революція». По-перше, новий кросовер Range Rover Sport побудований на платформі MLA Flex, яка вже відома по «старшому» Range Rover та передбачає використання посиленого кузова зі значно збільшеною жорсткістю на кручення: плюс 35% відносно попередника. По-друге, автомобіль у будь-якій версії отримує пневматичну підвіску з 2-камерними балонами. Кліренс у звичайному положенні підвіски дорівнює 209-216 мм, а у найвищому положенні «пневми» сягає 274-281 мм (в залежності від версії та розміру коліс). Також додатково, в залежності від версії чи як опція, запропоновані активні стабілізатори поперечної стійкості, активний задній диференціал, повно-кероване шасі – задні колеса можуть повертатись та зменшувати діаметр розвороту з 12,5 м до 10,95 м.

Не менш цікаво виглядає і гама силових агрегатів. В основі гами розташовані 6-циліндрові 3-літрові бензинові (360-400 к.с.) та дизельні (250-350 к.с.) двигуни серії Ingenium. Які, що цікаво, одразу за замовчуванням отримають мікрогібридну систему з невеличким електромотором на 48 вольтів. Для тих, хто прагне більшого, передбачений варіант P530 з потужним 4,4-літровим бензиновим V8 від BMW. А для тих, хто прагне ще й інновацій, пропонуються сучасні PHEV-гібриди. Так-так, саме «гібриди», адже їх буде два: P440e та P510e – рівень потужності у «конячках» зрозумілий з індексу. Тут можна було б відзначити 105-кіловатний електродвигун, проте більш важливо відзначити суттєво збільшений акумулятор: його місткість 38,2 кВт⋅год обіцяє запас ходу 88-113 км на електроприводі.

Можливості замовлення автомобіля відкриваються вже незабаром, перші серійні екземпляри побачать світ восени цього року. Сподіваємось, що до цього часу в Україні вже буде тихо і ми зможемо особисто познайомитись з новим кросовером Range Rover Sport.