Наглядова рада Колумбійського університету в Нью-Йорку, яка щорічно присуджує найпрестижнішу Пулітцерівську премію у галузі літератури, журналістики, музики і театру, цього року відзначила Особливою згадкою усіх українських журналістів за висвітлення російського вторгнення, тобто й авторів «Межі» теж.

«Рада Пулітцерівської премії присуджує українським журналістам особливу відзнаку за їх мужність, витримку та відданість правдивому висвітленню подій під час безжального вторгнення Володимира Путіна на їхню країну та його пропагандистської війни в Росії. Незважаючи на бомбардування, викрадення, окупацію та навіть смерть у своїх лавах, вони наполегливо намагалися надати точне уявлення про жахливу реальність, віддаючи честь Україні та журналістам усього світу.»

Особлива згадка (Special Citations) — це номінація Пулітцерівської премії, що виділяє видатних культурних та громадських діячів, які не могли бути відзначені жодною з існуючих номінацій. Ця нагорода вручається нерегулярно – з 1930 року особливого згадування було удостоєно лише 44 лауреати.

Дякуємо, шановна радо. Звісно, «Межа» не працює на передовій, але ми робимо те, що в змозі. Це небагато, але це шляхетна праця.