Штучний інтелект допоміг 63-річному Джону Макінрою зіграти з молодшою версією себе. У спецвипуску ESPN+ «McEnroe vs. McEnroe» видатний тенісист зіграв проти свого віртуального аватара, навченого за допомогою AI. 

Перший тенісний матч між людиною та аватором вирішили створити Michelob Ultra та ESPN за підтримки технологічної компанії Unit 9. Заради 45-хвилинної програми, яка вийшла 7 травня, розробники поєднали штучний інтелект і машинне навчання, а також 5 віртуальних аватарів Джона Макінроя з ключових моментів його кар’єри. 

Команда Unit 9 провела день зі спортсменом, щоб втілити ідею матчу за допомогою повного сканування його тіла, захоплення рухів та технології Unreal Engine MetaHuman – хмарного додатка, що створює фотореалістичних цифрових людей. Гру аватара спроєктували на екран з голографічних часток та доповнили системою механізмів, які запускали і відбивали м’яч. 

https://youtu.be/XCCbAjc9Vh0

Коли Макінрой подає м’яч через сітку, аватар відповідає на напрямок руху м’яча. Аватар рухається – і новий м’яч вистрілює зі спеціальної гармати та пролітає через екран – димову завісу – так, щоб з’явитися з ракетки аватара. 

Щоб розробити аватара, команда Unit 9 проаналізувала години матчів з Джоном Макінроєм за всю його кар’єру, а також записала сотні ударів і рухів. Загалом вони записали 308 ударів з понад 259 петлями та комбінаціями, щоб по-справжньому показати його відомі рухи. 

Також команда розробників записала численні ключові фрази та висловлювання тенісиста, щоб Макінрой зміг трохи поговорити із віртуальним собою. 

Джон Макінрой – семиразовий переможець турнірів Великого шолома в одиночному та десятиразовий у парному розряді. Колишня перша ракетка світу. Багато фахівців вважають його одним із найвидатніших тенісистів в історії. 

Кар’єра Макінроя тривала 15 років. Окрім перемог, він також запам’ятався глядачам палким темпераментом і частими суперечками з суддями.