Комісія з цінних паперів і бірж США (U.S. Securities and Exchange Commission, SEC) оголосила, що звинувачує NVIDIA у неадекватному розкритті інформації про вплив криптомайнінгу на бізнес компанії.

Комісія стверджує, що NVIDIA ввела інвесторів в оману, коли повідомляла їх про велике зростання доходів, пов’язаних з ігровим бізнесом — приховуючи, наскільки насправді цей успіх покладався на доходи на ринку криптовалют. Іншими словами — яка частка GPU, проданих начебто гравцям, насправді припадає на майнерів.

Вочевидь, з погляду інвесторів, є велика різниця між прибутком на більш-менш прогнозованому ігровому ринку та набагато більш нестабільному і непередбачуваному ринку криптовалют.

Справа стосується порівняно давніх подій — звинувачення базуються на фінансових звітах NVIDIA за 2018 фінансовий рік, тобто мова йде про зріст продажів у 2017 році, коли почався “бум” майнінгу Ethereum.

Зазначається, що NVIDIA не вбачає в цьому ніяких порушень, але погоджується надалі не приховувати таку інформацію та сплатити штраф у розмірі $5,5 млн.